Ti tudtátok, hogy a játékvezetők főnöke a magyar foci legnagyobb túlélője a Napidíj Sanyi?

Kiszolgált egy csomó elnököt. Túlélt még annál is több szövetségi kapitányt. A Wikipédia szerint: személyileg kellemes modorú, szolgálatkész, udvarias, a mások véleményét is meghallgató, kapcsolatteremtésre alkalmas, a labdarúgást belülről is ismerő tisztségviselő. Ő Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke mega Játékvezetői Bizottság elnöke, az UEFA fegyelmi bizottságának tagja, nemzetközi ellenőre, bla-bla.
Beceneve beszédes, Napidíj Sanyiként hívják a háta mögött. A magyar futball mélyrepülésének igen akítv részese, aki 1989-ben lett az MLSZ főtitkára. És azóta két kisebb kihagyással folyamatosan rombolta, rombolja a magyar focit. Szemtől szemben bárkinek igazat ad, a háta mögött azonban vídia fúróval támad.
Kicsit megpiszkáltuk ezt a Berzi Sanyi kupacot. Mit találtunk benne?
Az általunk egyébként gyűlölt index írta róla találóanpár éve, „Berzi pozíciókórsága arra is visszavezethető, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) csak úgy lehet betölteni funkciókat, ha valaki a hazai szövetségben minimum elnökségi tag, tehát ha valaki odahaza elveszíti posztját, akkor értelemszerűen az UEFA-nak sem kell többé….Éppe ggal-körömmel küzdött, hogy visszakerülhessen, és a következő választást már újra n ezért amikor Berzi itthon körön kívülre került, fo a számára megnyugtató pozícióból várhassa Svájcban.A pozíció természetesen anyagi haszonnal is jár, az UEFA-tisztségviselők nem kevés napidíjért dolgoznak, évente több milliós bevételük lehet belőle.”
Persze, Napidíj Sanyi se egy Teréz anya, hogy jóságból csinálja amit csinál. A probléma ott van, hogy szarul csinálja. De térjünk vissza főhősünkhöz.
Berzi 2010-ben, Csányi Sándor elnökké választásakor tudott visszaszivárogni az MLSZ-be (hoppá, éppen a Videotontól érkezett; véletlenek azért nincsenek, végre kipakolta valaki az MLSZ_ből, mit ad Isten, a Vidinél köt ki). Ismét idéznénk az indexet, mert ezt kivételesen rendkívül pontosan telibe találta a szeruő: Berzi 2010-es reaktiválása után egy évvel már az UEFA fegyelmi bizottságának alelnöke lett. Ez a testület határoz például a játékos-eltiltásokról és az esetleg tagszövetségek szankcióiról is…Berzi eközben erősen vitatható lépéseket tett itthon: úgy lett nemzetközi igazgató, hogy eközben elfelejtett lemondani elnökségi tagságáról, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy annak az elnökségnek tartozik beszámolási kötelezettséggel, amelyiknek ő maga is tagja. Álomszerű: részben önmagunk főnökének lenni egy nagy szervezetben… Az elnökségi tagságért nem jár pénz, ezért kellett neki a nemzetközi igazgatóság, amiért pénzt kap, és nem zavarta, hogy elődje ezt ingyen vitte. A halmozás akkor folytatódott, amikor a játékvezetői bizottság is az égisze alá került…
A már-már örökös elnökségi tag esetében az is figyelemre méltó, hogyan maradt 2015-ben a JB elnöke. A szövetség elnöke, Csányi Sándor a 442-nak így indokolt 2 éve: Nem találtunk olyan jelöltet a korábbi játékvezetők közül, aki egyértelműen alkalmas lett volna JB-elnöknek, s így a FIFA szabályai szerint egyben MLSZ-elnökségi tagnak, így továbbra is Berzi Sándor alelnök úr látja el Játékvezetői Bizottság vezetőjének feladatait, jóllehet egyáltalán nem ragaszkodik ehhez a tisztséghez…
Érthető ugye, ha nincs alkalmas jelölt, akkor jön Napidíj Sanyi, aki alkalmatlan, de megbízható figura, hogy is fogalmaz a Wikipédia, ő amolyan kellemes modorú, szolgálatkész figura.
Micsoda, nem ragaszkodik a tisztséghez? Két éve várja, hogy valaki leváltsa? Nem találtak azóta senkit? Urak, ott az MLSZ_ben, ne húzzatok fel bennünket!
Az MLSZ alelnöke, elnökségi tagja, nemzetközi igazgatója, MLSZ JB elnöke, nemzetközi ellenőre – megmagyarázhatatlan okokból – évekóta élvezi az elnök töretlen bizalmát.
Berzi Sándor, aki végig asszisztálta a magyar futball legmélyebb bugyrait, akinek a tudtával sikerült lekötni anno azt az Izrael elleni barátságos meccset, aminek a románok elleni zárt kapus meccs lett a vége. Aki a 8-1-es Egerváriért korábban mindenkit elüldözött, majd a saját cimboráját hagyta elsüllyedni, de esze gáában sem volt vele tartani (ahogy a 90-es években sem mondott le/távozott az elnökökkel, kapitányokkal méretes zakók esetében).
Berzi Sándor, aki 2012-ben a saját vasasos haverját tolta be a FIFA-hoz és fúrta ki Bienerth Gusztávot (ismerős a név, ugye, Bienerth Fradista, ez is a bűne volt), hogy aztán ország-világ előtt beégjen a magyar foci ezzel a húzással.
És ez az ember irányítja a magyar játékvezetőket, ő fogja számon kérni az arroganciát, az egyre több hibát, ő fogja kezdeményezni a megújulást, tőle várható bármilyen átláthatóság, ő kéri számon Kassain, Ondó-Szabón, Iványin a szar munkájukat havi 1 milláért? Ezt komolyan gondolja bárki?
A magyar foci kiskirályát el kell üldözni, ez most a klubok feladata. A Fradi megtette az első lépéseket, ment levél, volt és van duzzogás, kicsit piti baszakodás, bosszntás, harc a többiek helyett is.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.