Ceterum censeo, a játékvezetők húzzanak a búsba

A csakfoci.hu-tól idézünk: „Kubatov Gábor évértékelő beszédében többek között arról is szót ejtett, hogy megreformálnák a játékvezetői rendszert. A Bors Bede Ferencet, korábbi nemzetközi játékvezetőt kérte meg arra, hogy a hat pontban összefoglalt terveket kommentálja. Alább az egyes reformjavaslatok, valamint Bede hozzájuk fűzött elemzései.”
Bede hülyeségei alatt pedig a FRADIFIGYELŐ észrevételei!
1. Hozzák nyilvánosságra a meccsek jegyzőkönyvét.
„A játékvezetői jelentés kivételével a jegyzőkönyv az MLSZ rendszerében nyilvános” – nyilatkozta Bede.
FF: Tehát a legfontosabb elem nem nyilvános. Pedig tele van ám gyöngyszemekkel, nem csak a futballisták tudnak marhaságokat beszélni/írni, hanem a füttyösök is.
2. Legyenek nyilvánosak a bírói jelentések.
„Ide kerülnek a rendkívüli események, kiállítások. Ez soha nem volt nyilvános, nem is lenne értelme. Az NB I médiakontroll alatt van, olyat úgysem tudnak írni, amit ne lehetne videóról ellenőrizni.”
FF: Pont annak lenne értelme, hogy a szurkolók megtudhassák, miért állították ki a barmai a játékosokat. Magyarországon a lapok majdnem felét az érzékeny lelkületű primadonna bírók nem játék közben elkövetett szabálytalanságért osztják ki. Meg kéne indokolni, de ez nem megy. Ezért a nagy titkolózás.
3. Legyenek nyilvánosak az ellenőri jelentések.
„Maximum akkor van rá mód, ha változtat az UEFA, amely szintén bizalmasan kezeli ezeket a dokumentumokat.”
FF: Olyan nemzetközi szervezetekről van szó ugye, amelyeknek a vezetőit vezetőszáron szokták kísérgetni? Jah, akkor tényleg várjunk arra, hogy az UEFA rábólintson, nehogy már magunktól kezdeményezzünk valamit.
4. Hozzák nyilvánosságra a bírói értekezletek jegyzőkönyvét.
„Időközönként itt értékelik ki a profi bírók munkáját. A csapatoknál sem szokás a taktikai értekezleteket nyilvánosságra hozni, ahogy az a csapatok, ez a játékvezetők belügye”.
FF: Igen, egy csapat taktikai értekezlete = játékvezetők egymás közti faszkodásai? Pont erre lennénk kíváncsiak mi, szurkolók, miről tudtok ti eszmét cserélni?
5. Hozzák nyilvánosságra a fegyelmi bizottság értekezleteinek jegyzőkönyvét.
„A fegyelmi döntések indoklását eddig is mindig megkapták a klubok”.
FF: A klubok. De nem a szurkolók.
6. Bele lehessen hallgatni a játékvezető és segítői közötti rádióbeszélgetésbe.
„Ez a külvilágra nem tartozik, de ha szükséges, a fegyelmi bizottság felhasználhatná”.
FF: Bede, de, de bizony, hogyne tartozna már ránk. Akkor kiderülne, Kassait mit vinnyogott a Vasas elleni meccsen a Solymosinak a 3. büntetőnél, ugye?
Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.